• e-Devlet
  • İçişleri Bakanlığı
  • Diğer Valilikler

Valilikler

Kayseri Valiliği
Kayseri Valiliği
Kayseri Valiliği
  • VALİLİK
    Yöneticilerimiz Valilik Birimleri Tarihçe Protokol Listesi Mevzuat İl İnsan Hakları Kurulu Kamu Etik Komisyonu
  • KAYSERİ
  • İLÇELERİMİZ
  • HİZMETLERİMİZ
    Hizmet Birimleri Kamu Hizmet Standartları Projeler Faaliyetler Yatırımlar
  • GÜNDEM
    Haberler Validen Haberler Duyurular
  • İLETİŞİM
°C
20
Ağustos2022
Parçalı Bulutlu
23
°C
5 Günlük Hava Tahmini
temizle
  • VALİLİK
    • Yöneticilerimiz
      • Vali Gökmen ÇİÇEK
      • Vali Yardımcıları
        • Dr. Abdullah KALKAN
        • Şemseddin ERKAYA
        • Şenol ESMER
        • Mehmet Sadık TUNÇ
      • Kaymakamlar
        • Salih KARTAL
        • Turgut GÜLEN
        • Volkan ORAL
        • Haluk SEZEN
        • Aydın GÖÇER
        • İlhan ABAY
        • Bülent KARACAN
        • Ramazan TEKE
        • İbrahim GÖKMEN
        • Hatice Ruveyda KAHRAMAN
        • İsmail ŞANAL
        • Yaşar DÖNMEZ
        • Emre CEBECİ
        • Metin EYYÜPKOCA
        • Ahmet Ali ALTINTAŞ
    • Valilik Birimleri
    • Tarihçe
    • Protokol Listesi
    • Mevzuat
    • İl İnsan Hakları Kurulu
    • Kamu Etik Komisyonu
      • 2020 Yılı Kamu Etik Komisyonu Toplantı Kararları
      • Etik Komisyon Üyeleri
  • KAYSERİ
  • İLÇELERİMİZ
  • HİZMETLERİMİZ
    • Hizmet Birimleri
    • Kamu Hizmet Standartları
    • Projeler
      • Bağımlılık Danışma Merkezlerinin Kurulması Projesi
      • TR72 Bölgesindeki Turizm Değerlerinin Entegrasyonu
    • Faaliyetler
      • Sağlık Hizmetleri
      • Sosyal Hizmetler
      • İş ve Çalışma Hayatı
      • Eğitim ve Kültür Durumu
      • Gençlik ve Spor
      • Ekonomik Durum
      • Tarım
      • Hayvancılık
      • Yeraltı Zenginlikleri
      • Turizm
      • Ulaştırma Durumu
    • Yatırımlar
      • Kayseri İl Yatırımları
      • Resmi Açılışı Yapılan Yatırımlar
      • Genelge
      • Örnek Formlar
      • Yatırım Programı
      • Resmi Açılışı Yapılmış Tesis ve Yatırımlar
      • 2020 Yılı 4. Dönem Değerlendirmesi
      • 2021 İl Koordinasyon Kurulu Toplantı Tarihleri
      • Yabancı Sermayeli Şirketler Taahhütnamesi
      • Yatırım Takip Sistemi Yatırım Bilgileri Formu
  • GÜNDEM
    • Haberler
    • Validen Haberler
    • Duyurular
  • İLETİŞİM

Kayseri Mantısı

Kayseri Mantısı
Malzemeler:
2 Su Bardağı Un , 1 Çay Bardağı Su , 1 Yumurta , 1 Çay Kaşığı Tuz , 1 Kase Yoğurt , 2 Diş Sarımsak , 1 Yemek Kaşığı Salça , 1 Yemek Kaşığı Tereyağı
İç Harç Malzemesi: 200 gr. Kıyma , 1 Adet Soğan , 1 Çay Kaşığı Karabiber , 1 Çay Kaşığı Pul Biber , 1 Çay Kaşığı Tuz
Kayseri mantısının diğer etli mantılardan farkı, büküm şekli ve boyutunun küçük oluşudur. Kayseri mantısı bohça biçiminde şekillendirilir. Bu nedenle yufkası tam kare olarak kesilir ve içi doldurulduktan sonra, karenin köşeleri birbiri üzerine yapıştırılır. Ardından, yapışan köşeleri orta yerde sıkıştırılarak birleştirlir. Kayseri mantısı hazırlandıktan sonra iki şekilde pişirilir. Biri tarifimde olduğu gibi, ikincisi ise; yağ içerisinde salça kavrulur ve üzerine mantı ilave edilir. Ardından mantının üzerini kapatacak miktarda kaynamış su ile birlikte tuz ilave edilir. Tencere kaynamaya başladıktan sonra bir kez karıştırlır ve kapağı kapatılır. Ardından "mantının diriliği arzunuza göre" 12 ila 15 dakika süre ile pişirilir. üzerine sarımsaklı yoğurt veya sumak gezdirilir. İkinci yöntemle pişirilen kayseri mantısı sulu olur. Soğan soyulacak ve rendelenecek. Sarımsaklı yoğurt hazırlanacak. Tereyağı içerisinde salça kavrularak salçalı sos hazır edilecek.
Mantı Hamuru:Yoğurma kabı içerisine un konulacak ve ortası havuz yapılacak. İçerisine yumurta, su, tuz ilave edilecek ve karıştırılacak. Ardından un ilavesiyle sert ve pürüzsüz, hamur yoğurulacak. Hamur 3 parçaya bölünecek ve beze yapılacak. Bezelerin üzeri bezle örtülecek ve 15 dakika dinlendirilecek. Mantı İçi:Yoğurma kabı içerisine kıyma, soğan, karabiber, pul biber, tuz ilave edilecek ve yoğurulacak.
Bezeler 1.0 veya 1.5 mm. kalınlıkta yufka açılacak. Yufkalar 1.5 veya 2.0 cm. boyutunda kare olarak kesilecek. Her kare'ye yeterli miktarda iç konulacak ve karşılıklı köşelerinden kapatılacak ve ortada birleştirilecek. Kapatılmış mantılar un yayılmış bir kap içerisine alınacak. Ardından kaynamakta olan tuzlu su içerisine salınacak ve normal ısı ayarında tencere açık olarak 15 dakika haşlanacak. Süre bitiminde kevgir kepçe ile servis tabaklarına alınacak. üzerine sarımsaklı yoğurt ve salçalı sos ilave edilecek.
https://www.tccb.gov.tr/
https://www.icisleri.gov.tr/
https://www.turkiye.gov.tr/
https://www.cimer.gov.tr/
 

Bizi Takip Edin

  • Resmi Gazete
  • Mevzuat Bilgi Sistemi
  • Kullanım ve Gizlilik
Sahabiye Mah. Sivas Bulvarı No:1 Kocasinan/KAYSERİ P.K. 38015
(0352) 221 07 37 - (0352) 221 11 78 - (0352) 221 10 39 - (0352) 221 14 91 - (0352) 221 18 69 - Santral